Milieu initiatieven


Acties die het milieu verbeteren zijn onlosmakelijk verbonden met de ambitie "duurzaamheid". Bij BLUE MOON hebben we de milieudoelstellingen grondig onderzocht tijdens het eerste jaar van ons traject met VOKA.

Om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, wijzigden we allereerst onze transportgewoontes. Zo hebben we een fietsprogramma voor onze werknemers op poten gezet waarmee elke werknemer via BLUE MOON een fiets kan aanschaffen. Bovendien moedigt een fietsvergoeding het fietsen ook sterk aan. We zetten ons daarnaast ook in voor de verdere elektrificatie van het wagenpark en hebben onlangs acht hybride of elektrische bedrijfswagens aangekocht.

Onze Field Operations-workflow werd verder ook volledig gedigitaliseerd. Door een planningsapp te ontwikkelen en te investeren in tablets hebben technische projectmanagers elektronisch toegang tot alle nodige informatie op locatie, waardoor er geen papier meer nodig is. Verder heeft BLUE MOON stappen gezet om de activiteiten van het Pro AV Solutions team te vergroenen. Bij Pro AV Solutions komen we regelmatig klanten tegen die verkeerde keuzes hebben gemaakt voor hun audiovisuele installaties, met onnodige verspilling van materialen tot gevolg. Daarom biedt BLUE MOON servicecontracten aan, waarbij we klanten begeleiden bij het maken van de juiste audiovisuele keuzes en onderhoud aanbieden na de installatie.

Sociaal engagement


People make the show" is één van de belangrijkste waarden van BLUE MOON. Als bedrijf streven we ernaar zo goed als mogelijk te doen voor de medewerkers en een werkplek te creëren waar ze graag naartoe komen. Daarom hechten we veel belang aan het "sociale" aspect.

Twee sportieve collega’s ondernamen het initiatief "Move it!". Hun logica om meer te sporten is eenvoudig: samen sporten! BLUE MOON organiseert met ‘Move it’ elke maand uitgebreide sportactiviteiten op kosten van het bedrijf. Daarnaast hechten we ook veel belang aan persoonlijke groei en levenslang leren. De blauwdruk voor BLUE MOON Academy 2.0 was een belangrijk actiepunt in ons duurzaamheidstraject van 2022. Dankzij de Academy kunnen werknemers via een platform online cursussen volgen die worden gegeven door senior medewerkers met specifieke expertise.

Focus op goed bestuur


De veiligheid en het welzijn van onze werknemers hebben topprioriteit. Daarom was het essentieel om het onderwerp rond goed bestuur mee op te nemen in het duurzaamheidsbeleid.

Samen met organisatiecoach KOERS zochten we via workshops naar antwoorden op het "waarom" en "hoe" van ons bedrijf. Dit proces vond plaats over een langere periode en omvatte input van elke medewerker. BLUE MOON was in staat om vier waarden te definiëren en onze missie "we strengthen your message" uit te schrijven.

What's next?

Hoewel we trots zijn op de vooruitgang die we hebben geboekt in 2022, houdt onze inzet voor duurzaamheid daar niet op. Met ons eerste certificaat van het VOKA Charter voor Duurzaam Ondernemen in de hand zijn we nu nog ambitieuzer om onze inspanningen voort te zetten.

Als je meer wilt lezen over dit onderwerp, bekijk dan een interview met onze managing partners Gregory Buytaert en Mathieu D'Hondt via deze link.

Of lees het interview met projectmanager Maxim Delrue en mediamanager Olivia Ratinckx op de volgende pagina.